Благородство, скромност, доброта и щедрост

nadd

Скъпи приятели,

Благородството, скромността, добротата и щедростта не са особено популярни добродетели в наше време, а хората, носители на тези житейски ценности, стават все по-малко, като белите лястовици. И точно по тази причина, техните жестове са особено важни и скъпи за нас!

Една възхитителна жена от град Варна – нотариус ЛЮДМИЛА БОГОСЛОВОВА – ГОНОВА се свърза преди време с нас, за да заяви своето желание да посвети личния си празник – рождения си ден на нашата кауза. Под мотото „Цветя и рози не носете- на децата с диабет ги подарете“. на нейния юбилей, от гостите на тържеството бе набрана сумата от 700 лева в полза на децата с диабет от град Варна. Нещо повече, след 2 дни – на 14 май 2014 г. предстои премиерата на шестата стихосбирка на г-жа ЛЮДМИЛА ПАСКАЛЕВА БОГОСЛОВОВА – ГОНОВА, отново събитие с благотворителна цел под анонса „Цветя и рози не носете- на децата с диабет ги подарете“.. Средствата от продадените книги се даряват на Националната асоциация на децата с диабет – за децата от град Варна и на Сдружение за творческо и хармонично развитие на личността „Щурче“- детския куклен театър, създаден през 1959, от братя Райкови, във Варна.

Националната асоциация на децата и младите хора с диабет сърдечно благодари на г-жа Людмила Богословова – Гонова за благородния жест!

Желаем и здраве, благоденствие и успехи!

==========

На 14 май 2014 г., от 18:30 ч., в зала „Европа“ на Фестивалния комплекс в град Варна, поетесата Людмила Богословова ще представи своята шеста стихосбирка „Обица на луната“, издадена от „Славянска литературна академия – Варна“.

Поетичната вечер има благотворителен характер. Средствата от продадените книги се даряват на Националната асоциация на децата с диабет – за децата от град Варна и на Сдружение за творческо и хармонично развитие на личността „Щурче“- детския куклен театър, създаден през 1959, от братя Райкови, във Варна.

Участват: актьорът Христо Колев, Балет „Електра“ с ръководител Ивелина Тодорова, Ангел Ненов – художествена фотография, Людмил Ангелушев-мултимедия.

============

Людмила Богословова е родена в град Варна. Живее и работи като Нотариус в същия град. Публикува в списание „Родна реч”, вестник „Софийски университет”, вестник „Студентска трибуна”, алманах „Простори” Варна, алманах „Хоризонт” Стара Загора, списание „Читалище” София, вестник „Български писател”, вестник „Литература и общество”, вестник „Кил” Варна, списание „Море” Бургас, списание „Везни”, списание „Знаци”, списание „Московски парнас”.

Член на СБП, член на „Славянска академия”, член на творчески клуб „Московски парнас”. Нейни стихове са публикувани и във виртуалната библиотека „Литернет”.

Автор на шест стихосбирки.

Leave a Reply