Ваксина показва обещаващи резултати в заден диабет тип 1

Лос Анджелис – Предварителни експерименти в шест души се предполага, че би било възможно да се обърне диабет тип 1 с помощта на евтина ваксина за спиране на имунната система да атакува клетките в панкреаса.

Изследвания при мишки вече са показали, че туберкулоза БЦЖ ваксина, наречена Т-клетки предпазва от унищожаване на инсулин-секретиращи клетки, позволявайки на панкреаса да се възстанови и да започне производство на инсулин отново, лечението на заболяването.

Сега тестове с много ниски дози на ваксината при хора показват, преходно повишаване на производството на инсулин, изследователи от Massachusetts General Hospital ще докладва в неделя в Сан Диего среща на Американската асоциация по диабет. Сега екипът подготвят да използват по-високи дози от ваксината в по-голям брой хора в усилията да се увеличи и удължи отговор.

източник: http://www.tampabay.com/incoming/vaccine-shows-promise-in-reversing-type-1-diabetes/1177274#tpcccf

One Response

  • Това е лабораторията на д-р Фаустман. Тя сега ще преминава във втора фаза на експериментални тестове. Ще са и нужни още около 6-7 години докато евентуално стигне до пазара. При това ако всичко върви както трябва. С една дума надежда има, но не е толкова близо колкото ни се иска…

Leave a Reply