Боян Петров започна втора атака на Канчендзьонга

Боян Петров тръгна рано тази сутрин за втора атака на Канчендзьонга и се надява след два дни да изпълни целта си и да изкачи третия по височина връх на планетата, съобщи самият той от базовия лагер.
zx450y250_2301938

След като първият му опит завърши на 100 вертикални метра под върха, той се върна в базовия лагер да си отпочине и да „зареди батериите“ за нов опит.

„Още се чувствам невъзстановен след връщането ми в базовия лагер. Отслабнал съм с 6-7 килограма, но в последните три дни ме хранят добре и си възвръщам обичайното състояние“, разказа той.

Прогнозите за времето в следващите дни са добри и това дава оптимизъм на Петров, че ще успее да се качи при втория си опит. Той се надява на 20 май да реализира целта си.

„Другите групи с над 20 алпиниста и 20 шерпи планират атака на върха на утре (неделя). Те планираха да тръгнат преди полунощ срещу неделя и да са горе по изгрев слънце“, добави той.

„Чудесно е, че ще се размина с тях, защото съм много по-бърз и няма да има нужда да се блъскаме към върха“, каза още Петров.

Това вероятно ще бъде и последната възможност за софиянеца да се качи на върха, който е един от трите неизкачвани от български алпинисти.

Leave a Reply