Покана за среща – разговор с алпиниста Боян Петров под надслов „Боговете харесват смелите“.

На 20.10.2016г., четвъртък, от 18.30 часа в Голямата конферентна зала, ет.2 в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се проведе среща – разговор с алпиниста Боян Петров под надслов „Боговете харесват смелите“.

Невероятният българин, Боян Петров, който освен прославен алпинист е зоолог и спелеолог в Националния природонаучен музей в София, е изкачил до момента осем осемхилядника, три от които през 2016 г, преборил е рака два пъти, чупил е почти всяка кост в тялото си, а в края на август оцеля при тежка катастрофа, след като бе блъснат от автомобил в района на Кресненското дефиле.

С тази среща, „Националната асоциация на децата и младите хора с диабет“ дава своеобразен старт на поредицата от събития в Месеца на диабета, включващ многобройни инициативи и срещи в цялата страна.

По традиция на 14 ноември ще бъде отбелязан Световния ден на борбата с диабета, който тази година ще се започне в София с официална премиера на филм, посветен на живота на децата и млади хора с диабет в България, заснет тази година от НАДМХД, като героите във филма са реални лица – деца и млади хора с диабет.

Ще се радваме на вашето присъствие!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Leave a Reply