Обучение 2013

На 23.03.2013год. в Пловдив се проведе обучение за учители от ЦДГ”Светла”гр.Пловдив в Медицинският център на асоциацията. Обучението е част от програмата за 2013 година на Национална асоциация на децата с диабет „Децата с диабет не са различни”. Тази година обучението е насочено към директори ,учители, мед.сестри, лелки от детските градини и персонала към учебните заведения.Обучението ще се проведе в цялата страна, като информация за градовете, датите и часовете ще бъдат обявявани на сайта на асоциацията.

Защо се налага това обучение да се провежда с тази група хора, мисля,че е ясно на всички- децата ни са по-дълго време в детска градина и училище, а това налага хората които са с децата  да са на ясно със състоянията в които могат да изпаднат  децата с диабет. По време на обучението имаше доста въпроси които бяха зададени от присъстващите във връзка с най- проблемните ситуации, а именно – ниска кръвна захар, хранене и спортуване.  На всички въпроси отговор даде Д-р Балабанова детски ендокринолог и педиатър , която бе лектор на обучението. Проекта на НАДД е с подкрепата на МЗ и МОН, а така също и наши дългогодишни партньори в борбата с диабет. Надяваме се всички учебни заведения към които отправим покана да се присъединят към това толкова важно за всички нас обучение.

Благодарим на Г-жа Людмила Тошева директор на ЦДГ”Светла” и на целият екип от педагози присъствал на обучението за подкрепата и разбирането. На всички присъствали бяха раздадени материали и сертификати.

Leave a Reply