Покана за БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА на снимки, заснети от незрящи и ниско зрящи младежи

Скъпи приятели,
НАДМХД е част от сдружение „Право на зрение“, в което член на УС е професор Ива Петкова. Бихме желали да подкрепим новоучреденото сдружение като присъстваме на изложбата. Надяваме се на вашето присъствие! Нека покажем на всички, че ЗАЕДНО сме по-силни!!!

Сдружение „Право на зрение – България“
има удоволствието
да Ви покани на

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА
на снимки, заснети от незрящи и ниско зрящи младежи

Заповядайте на едно пъстро и провокативно събитие от културната програма на НДК, на което ще имате необикновената възможност да надникнете през обектива на няколко младежи със зрителни увреждания. Техните фотографии обхващат огромно разнообразие от житейски сцени, наситени с красиви съчетания от цветове и форми, за които често оставаме слепи, задъхани от главозамайващата надпревара със забързаното ежедневие. Снимките представят по един неповторим, неподправен и недообработен начин таланта и творческите способности на незрящите и слабовиждащите хора като личности, заслужаващи своето равноправно място в културния живот на българското общество. Изображенията са и едно нагледно потвърждение на мъдростта на Екзюпери, че „истински се вижда само със сърцето, същественото е невидимо за очите“.
Официалното откриване на изложбата е на 21 юни 2016 г. в 18:30 часа на полуетаж изток (над книжарница „Перото“). Средствата от благотворителната изложба ще бъдат използвани в подкрепа на хората с увредено зрение в България.
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепата на НДК и ще продължи до 23 юни 2016 г.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Leave a Reply