Участие на „Национална Асоциация на Децата и Младите Хора с Диабет“ в Международната изложба „ФУДТЕХ“

На 08.03.2015г. приключи таз годишното участие на „Национална Асоциация на Децата и Младите Хора с Диабет“ в Международната изложба „ФУДТЕХ“. През петте дни на щанда на асоциацията бе измерена КЗ на 350 човека. За наша радост отново не се откриха хора със завишени стойности, но за жалост тези, които са диагностицирани бяха с високи стойности и с минимални познания за това как трябва да поддържат добър контрол.
На 05.03.15г. бе проведена среща с ученици, студенти, посетители на изложението и членове на НАДМХД на тема „Частица от теб за някого може да бъде целият свят“. Асоциацията бе съорганизатор на срещата и е началото на съвместната кампания, която ще се проведе през тази година. Лектори бяха Д-р Марияна Симеонова -изпълнителен директор на ИАТ, Д-р Костадин Чифлигаров координатор по донорство за Пловдив.

На 08.03.15г. се проведе сандвич-парти заедно с нашият нов приятел Шеф-Готвач Росен Чакъров. Децата, които присъстваха, имаха възможност да научат доста интересни неща за това как можеш да направиш уникални и вкусни сандвичи от авокадо.
По време на изложението и тази година бяхме в съседство с нашите приятели от Сицилия. Този път имаше и нови участници от Сицилия, които станаха приятели на асоциацията. Проведено бе директно интервю с Мариета, която представи асоциацията и запозна зрителите на Телевизия УВИИ с начина на живот на децата и младите хора с диабет в България. Надяваме се следващата година де се срещнем отново по време на изложението.
Благодаря на Международен панаир -Пловдив за поканата да участваме отново и на всички, които ни подкрепиха и тази година.
БЛАГОДАРЯ!

Leave a Reply