Oткрит e Първият Център за обучение на деца и млади хора с диабет

На 2 април в Пловдив беше открит Първият Център за обучение на деца и млади хора с диабет. ЦЕНТЪРЪТ е факт благодарение на Национална Асоциация на Децата с Диабет и председателят Елисавета Котова.

„Сбъдна се една дългогодишн а мечта – сподели Ели Котова след откриването. В този ЦЕНТЪР децата и родителите, освен обучение, ще получават и забление. Всичко това ще бъде безплатно за децата с диабет.”

Уникалният ЦЕНТЪР е отворен и за граждани, които нямат този проблем – диабет. Всички деца и родители могат да посещават и залата за фитнес, и  да оставят децата си за почасово гледане, за ваканционни занимални, за партита, организиране на рожденни дни и други празници. Мотото на Елисавета Котова е, че  децата с диабет не са различни и не трябва да бъдат отделени от другите деца. „Затова каним всеки, който има желание да се забавлява  и да бъде част от детски парти-клуб  „Малките захарчета „ – да се забавляваме заедно!”

Отец Еленко от православен храм „Св.Петка” – Пловдив, освети ЦЕНТЪРА  и подчерта, че откриването е в много важен момент. „Моментът, когато човечеството е стъпило на пътя към Възкресението и Доброто.”

След официалната част деца и родители посетиха конната база в с.Войводиново. Там всяко смело сърце имаше възможност да поязди и да се докосне до красивите благородни животни.

Вечерта завърши с щур купон-карнавал. Всеки с въобрежение е желание за купон си беше измислил облекло. Наградите обаче отидоха при най-оригиналните и нестандартните.

От тук нататък ЦЕНТЪРЪТ е отворен за всички!

Работното  време е ВСЕКИ ДЕН ( без неделя)  от 08.30 до 19.30 часа.

Два пъти в седмицата  всеки, който посещава ЦЕНТЪРА и детски парти-клуб „Маликите захарчета” ще има възможност да се запише за посещение и обучение на конна база село Войводиново.

Всеки последен уикенд от месеца ще бъдат организирани тридневни пакети за обучение, забавление, и посещение на забележителности, както в Пловдив, така и в околоностите.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

 

 

2 Responses

  • Скъпи малки колеги, пожелавам на всички посетители на Центъра МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ и УСПЕХИ! А на организаторите – ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ!
    С уважение: д-р А. Стоев
    (председател на Българска Асоциация ДИАБЕТ)

  • Още веднъж хиляди благодарности на Ели Котова, която не се отказва и работи, за да можем всички ние и децатат ни да се чувстват отлично. Дано повече родители и деца имат време и желание да се включат в инициативите, защото времето прекарно заедно дава усещането, че не се борим сами с проблема.
    снежина

Leave a Reply