Покана за среща

ПОКАНА

на 05. 02. 2010 год. от 14.00 часа в Детски ПартиКлуб “ С Л О Н – Б А Л О Н “ намиращ се в ж.к. ГоцеДелчев, ще се проведе среща на НАДД с децата и родителите от гр. София. За децата ще бъде организирана развлекателна програма, с DJ и игри. Това ще бъде първата ни среща и се надявам дастане традиция, така както в Пловдив – всяка първа събота от месеца среща в този клуб.За по- вече информация къде се намира Детски ПартиКлуб “ СЛОН – БАЛОН “ можете да посетите Интернет страницата му: www.slonbalon.com


ОЧАКВАМ ВИ !

ЕЛИСАВЕТА КОТОВА

Oпит за заблуда от страна на НЗОК

Във връзка с качените критерии за провеждане на лечение с конвенционални и аналогови инсулини при болни от захарен диабет тип 1 в извънболничната помощ – в интернет страницата на НЗОК на 24.01.2011 г. – искам да изразя възмущението си от НЗОК и чрез медиите да потъря отговори.

През месец декември 2010 г. Национална Асоциация на Децата с Диабет изпрати открито писмо до МС, МЗ, НЗОК, Комисия по Здравеопазване към Парламента и до всички медии, в което настоявахме  за отпадане на безумните критерии, както за децата до 18 години, така също и при пациенти след тази възраст.

На 15.12.2010 г. беше проведена пресконфереция, на която участие взе г-жа Калина Пенчева (Директор на Дирекция „Лекарствени дейности и медицински изделия”). Тогава тя лично обеща,че критериите за отпускане на аналогови инсулини за децата до 18 години ще бъдат премахнати изцяло. Това се доказва с аудио и видео запис от БТА. (запис от пресконференцията може да слушате тук в началото на статията)

Днес ние сме свидетели на поредното безотговорно отношение и заблуда на всички пациентите – от страна на НЗОК.

В критериите качени вчера на сайта на НЗОК, единствената промяна е, че те вече са с един по-малко – от 3  критеря са променени на 2. Отпада искането за НвА1С/ Гликиран хемоглобин/, всичко останало си е както преди това.

Отправям няколко въпроса към НЗОК, на които се надявам медиите да намерят отговор, тъй като г-жа Калина Пенчева не си вдигат телефона, за да мога да задам въпросите си лично:

  1. Кой е консултантът, експерт или който и да е, изготвил и подписал  тези критерии за децата?
  2. На коя дата са подписани критериите? (надявам се подписът на консултант да не е със задна дата и да е на Доц. Коприварова – тъй като тя е национален консултант по ендокринология).

Искам съвсем официално да заявя, чрез вас медиите, че ще бъде потърсена отговорност (по всички позволяващи от закона начини) на НЗОК и на този, който е изготвил и подписал така качените критерии в сайта им на 24.01.2011 година.

Това писмо утре (27.01.2011 г.) ще бъде изпратено и до Европейската комисия по здравеопазване. С него искаме да запознаем Комисията с парадоксите и начина по който се лекуват диабетно болните в България, а най-вече децата на България.

Елисавета Котова

Председател на Националната Асоциация на Децата с Диабет

Отворено писмо до медиите

Във връзка с проведената Пресконференция на 15.12.2010  г. с НЗОК – в лицето на Калина Пенчева (директор на дирекция Лекарствена политика към НЗОК), на която беше поет ангажимент от НЗОК до 20.12. 2010 да бъдат качени на сайта на НЗОК новите критерии за отпускане на инсулин на децата с диабет – НАДД иска да алармира обществеността, че НЗОК за поред път не изпълнява поетите ангажименти към пациентите.

След като веднъж вече поискаха удължаване на срока до 20.01 2011 година – днес

24. 01.2011 г.-  отново няма качени критерии на сайта на НЗОК. При опит за комуникация с НЗОК и Калина Пенчева – никой не отговаря на посочените телефони за контакт.

НАДД и специалистите детски ендокринолози очакваме тези критерии, за да се осигури по-добро и качествено лечение на децата с диабет.

НАДД иска да подчертае, че ако не се предприемат адекватни действия от НЗОК в рамките на 2 дни (два дни) ще бъдат предприети всички позволени от закона действия за защита правата на децата с диабет.

24.01.2011 г.

Елисавета Котова

Председател на Националната Асоциация на Децата с Диабет

Тел.: 0889 182 697

Покана за пързаляне с кънки

Федерация „Български пациентски форум“ организира за втори път Голяма Зимна Пързалка – За Нашите деца!!!

За тези, които ще дойдат за първи път: хубаво да сме там 15 мин. по-рано, за да можем да си вземем кънки 🙂

дата: 08.01.11 (събота)

час: 14:30

място: Зимен дворец, София

НАТИСНИ ТУК ЗА ДА ВИДИТЕ СЪБИТИЕ ВЪВ FACEBOOK