Борба за справедливост

Скъпи родители, това е писмото което получих от Ася/майка на дете с диабет от Свиленград/. Тя и още една майка от същия град през миналата година бяха подложени на унижение от една напълно некомпетентна служителка/ДИРЕКТОРКА/ на Соц.грижи Свиленград, за нещо което по закон се полага на всяко дете с хронично заболяване. Моля всеки от вас когато е сигурен в законовото си право да не се отказва, а да търси правото си до край, така както направиха тези две майки. Те имаха изцяло нашата подкрепа за да докажат на всички които смятат,че Ние само искаме без основание. Не им бе леко, защото почти цяла година се води това дело , но важен е финала.
Поздравления Ася и Теди!
Натиснете тук за да научите повече »

Да поговорим за диабета

nadd

„ ДА ПОГОВОРИМ ЗА ДИАБЕТА!’’

Как да живеем с диабет? Аз и моят живот с диабет! На училище с диабет! Как да понижим гликирания хемоглобин?

През 2014 година “Национална Асоциация на Децата с диабет“ навършва 10 години от създаването й. През цялата година ще бъдат организирани, срещи, семинари и различни мероприятия, с които бихме искали за пореден път да докажем на хората, че всички които се сблъскват с проблема диабет “Не са различни“. Ще бъдат организирани обучения- разговори между деца с диабет и такива, които нямат диабет.Заснехме обучително видео с участие на дете с диабет, алпиниста Боян Петров, пациент с тип 2 диабет, също така лекари ендокринолози. Децата с диабет ще бъдат основни лектори в тези срещи. Няма нищо по-добро от личния пример и това да не криеш за проблема, с който “ти и семейството ти “се сблъсква.

“Национална Асоциация на Децата и Младите хора с Диабет“ ще обиколи  градове по избор в страната. Старта на едногодишната кампания е на 23-ти април 2014 година от гр.Бургас.

В рамките на тазгодишното обучение, което ще се проведе в 15 града и 30 училища ще бъде наблегнато на какво е необходимо за добрия контрол на диабета, как да се предпазя от късните усложнения на високата кръвна захар,как мога да спортувам въпреки диабета. Всяко учебно заведение, което ще бъде наш партньор ще получи флашка с клип, който заснехме специално за кампанията и втора флашка с лекцията,която ще се проведе при тях.

Днес 23.04.2014г. бе проведена първата среща от кампанията „Да поговорим за диабета”, която бе проведена в гр.Бургас в СОУ”Йордан Йовков” в рамките на час в присъствието на директора г-жа Анна Пенева и колегите и преподаватели. Изказваме нашата благодарност на г-жа Пенева за бързата организация за провеждане на срещата. Следващите срещи ще бъдат в Суворово, Търговище, Добрич и отново Бургас. Благодарим на директорите, с които бе проведена предварителна среща за запознаване с проекта и за тяхната отзивчивост.

Желаем на всички малки и „големи захарчета”, да продължават да бъдат едни сериозни и отговорни деца, такива на които всеки се възхищава.

 

Летен лагер 2014

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!! ПОРАДИ ОТСЪСТВИЕ НА ТАНЯ ОТ БЪЛГАРИЯ ОТ ДНЕС ТЕЛЕФОНА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА ЛЕТНИЯТ ЛАГЕР Е – 0888/566 055 ЕЛИСАВЕТА КОТОВА

nadd

ЛЕТНИ ЛАГЕРИ  В  ХОТЕЛ „ОРФЕЙ” 4*К.К.ПАМПОРОВО

НАЦИОНАЛНА  АСОЦИАЦИЯ НА ДЕЦАТА С ДИАБЕТ

7 НОЩУВКИ /неделя – неделя/ – ПЪЛЕН ПАНСИОН

от 06.07.2014год.  до 24.08.2014 год.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

     Ц Е Н И                                                  1 пансион              7 пансиона

   –––––––––––––––––––––––––––––––––––     

Деца до 6 години /без ТЕЛК решение/                                  безплатно                 

Деца до 6 години с ТЕЛК решение                                         195.00 лв.

Деца от 6 до 18 години                              36.00 лв.                 252.00 лв.  

Възрастни-придружители                        43.00 лв.                 301.00 лв.

 

Цената включва:

нощувка,храна – пълен пансион – закуска, обяд + вечеря /готвени ястия/ + 3 допълнителни закуски- в 10:00, 16:00, 22:00 часа  ,туристически данък, застраховка, 9 % ДДС.

Ползване на закрит плувен басейн по предварително уточнен график , със спасител и ръководителите на групата. Натиснете тук за да научите повече »

Покана за 9-та поредна година – празнично боядисване на яйца.

Скъпи приятели,
На 17 април 2014 година, Велики Четвъртък, Националната асоциация на децата и младите хора с диабет организира за 9-та поредна година празнично боядисване на яйца. Тази година, събитието ще се случи на територията на община Русе, в двора на уникалния, скален Басарбовски манастир „Св. Димитрий Басарбовски”.
Каним всички малки и големи „захарчета”, техните родители и приятели, както и всички които желаят да се включат, в 14.20 часа в двора на манастира!
След приключване, около 16.30 часа, кошниците, пълни с вкусни козунаци и с красивите произведения, направени с любов от децата и гостите ще бъдат занесени в детското отделение на Русенската болница, каквато е традицията всяка година!
Очакваме ви!

10172768_625940587474613_6247426896343625963_n

участието на НАДД в Международната изложба „ФУДТЕХ“, „ХОРЕКА ПЛОВДИВ“ и “ Винария“

10154443_624484387620233_541965433_n

На 05.04.2014 година приключи участието на НАДД в Международната изложба „ФУДТЕХ“, „ХОРЕКА ПЛОВДИВ“ и “ Винария“, която се проведе в Международен Панаир Пловдив. Искаме да благодарим на г-н Гергов и Международен Панаир Пловдив за предоставената ни възможност за участие. Благодарим за грамотата и плакета с които бяхме наградени. Натиснете тук за да научите повече »

ПРОГРАМА за участието на „НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА С ДИАБЕТ” по време на Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ, Международната изложба за храни и напитки ФУДТЕХ 02 – 05.04.2014г.

naddПРОГРАМА
за участието на
„НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ДЕЦАТА И
МЛАДИТЕ ХОРА С ДИАБЕТ”
по време на Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ, Международната изложба за храни и напитки ФУДТЕХ
02 – 05.04.2014г.
Международен панаир Пловдив

Натиснете тук за да научите повече »