БЯГАМЕ С КАУЗА: „ПРОМЕНЯМЕ ДИАБЕТА!“

НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА С ДИАБЕТ , ПОДКРЕПЯМЕ И ТАЗИ ГОДИНА ИНИЦИАТИВАТА – БЯГАМЕ С КАУЗА: „ПРОМЕНЯМЕ ДИАБЕТА!“
СКЪПИ „МАЛКИ И ГОЛЕМИ ЗАХАРЧЕТА“, ПРИЯТЕЛИ
НЕКА НА 12 НОЕМВРИ/ СЪБОТА/ ОТ 10.00 ЧАСА ВСИЧКИ НИЕ БЪДЕМ В ЮЖНИЯТ ПАРК В СОФИЯ, НА ГРЕБЕН  КАНАЛ В ПЛОВДИВ, МОРСКАТА ГРАДИНА В БУРГАС, МОРСКАТА ГРАДИНА ВЪВ ВАРНА . НЕКА ПОКАЖЕМ НА ВСИЧКИ ,ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ПО-ВЕЧЕ И ПОДКРЕПЯМЕ ВСЯКА КАУЗА ЗА ПРОМЯНА НА ДИАБЕТА!
ОЧАКВАМЕ ВИ!!!
Елисавета Котова

0888/566 055

Покана за отбелязването на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември

world-diabetes-day-november-14

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в проявите, по повод отбелязването на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември.  Тази година 14 ноември ще бъде отбелязан в гр.София и ви очакват доста изненади, които засега остават тайна. Ще бъде представена премиера на филма „ДИАБЕТА ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ“, който НАДМХД заснема за втори път в рамките на 5 години.  Ще бъде представена фото изложба „ 12 ГОДИНИ НАДМХД“. Надяваме се на вашето присъствие, за което е необходима предварителна регистрация, чрез обаждане по телефона, не по-късно от 05 ноември 2016 г., на тел : 0899/ 142 474-Мария или на      e-mail: nadd.2006@abv.bg

НАДМХД осигурява безплатна нощувка за  14 ноември 2016 година, за всяко дете с диабет и ЕДИН придружител, както и вечеря с много изненади на 14 ноември 2016г. в х-л „Монтесито“ – бул. Цариградско шосе (бившето Горубленско Ханче). Всеки следващ член на семейството, придружител или приятел, следва сам да заплати своя престой като са осигурени преференциални цени за настаняване и хранене.

Искрено се надяваме на Вашето лично присъствие и активно участие!

Повече подробности можете да получите на тел: 0899/ 142 474 -Мария.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Покана за среща – разговор с алпиниста Боян Петров под надслов „Боговете харесват смелите“.

На 20.10.2016г., четвъртък, от 18.30 часа в Голямата конферентна зала, ет.2 в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се проведе среща – разговор с алпиниста Боян Петров под надслов „Боговете харесват смелите“.

Невероятният българин, Боян Петров, който освен прославен алпинист е зоолог и спелеолог в Националния природонаучен музей в София, е изкачил до момента осем осемхилядника, три от които през 2016 г, преборил е рака два пъти, чупил е почти всяка кост в тялото си, а в края на август оцеля при тежка катастрофа, след като бе блъснат от автомобил в района на Кресненското дефиле.

С тази среща, „Националната асоциация на децата и младите хора с диабет“ дава своеобразен старт на поредицата от събития в Месеца на диабета, включващ многобройни инициативи и срещи в цялата страна.

По традиция на 14 ноември ще бъде отбелязан Световния ден на борбата с диабета, който тази година ще се започне в София с официална премиера на филм, посветен на живота на децата и млади хора с диабет в България, заснет тази година от НАДМХД, като героите във филма са реални лица – деца и млади хора с диабет.

Ще се радваме на вашето присъствие!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Приключи скринингът при децата в училища и детски градини от гр.Русе и община Сливо поле

На 13.10.2012г. приключи скринингът при децата в училища и детски градини от гр.Русе и община Сливо поле. Резултатите от скрининга са положителни и за радост не са откри завишени нива на КЗ при изследваните деца. Благодарим на родителите, които дадоха своето съгласие за изследване на КЗ.

Благодарим на кмета на община Русе- Г-н Пламен Стоилов и г-жа Мариела Личева- директор на дирекция Здравни и социални дейности. Също така на г-жа Кремена Раднева- координатор на кампанията. Благодарим на директорите и медицинските сестри в тези учебни заведения за добрата организация. Благодаря лично и на Мики, наш представител и родител на дете с диабет в гр. Русе, която през тези четири дни бе плътно до нас и със нас. Не на последно място Благодарим на всички деца, които участвуваха в скрининга, за интереса и въпросите, които задаваха. Въпроси с които показаха, че не просто идват пожелание на родителите си, а за да получат малко повече информация какви са симптомите, как и с какво трябва да се хранят и много други въпроси. След тези срещи ние правим заключение, че за пореден път доказваме на себе си и всички, че тези 12 години на съществуване на „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ има смисъл и всичко, което е заложила в приоритетите си са изпълнени.

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОВЕРИЕТО ПРИЯТЕЛИ!!!