ПОДПИСКА

На  03.02.2011 год. беше проведена среща на Национална асоциация на децата с диабет, Федерация Български пациентски форум и г-жа Калина Пенчева във връзка с изготвените нови критерии за отпускане на аналогов инсулин. На срещата присъстваха Доц.Коприварова – национален консултант по детска ендокринология и Теодора Захариева Председател на ФБПФ. В присъствието на всички нас г-жа Пенчева заяви,че никога не е говорила за отпадане на критерии при децата с диабет. Категорично заявявам, че е лъжа! Национална асоциация на децата с диабет разполага със запис от пресконференцията на 15.12.2010 г. в БТА. Тогава в присъствието на журналисти г-жа Пенчева гордо съобщи за отпадане на въпросните критерии. Записът е на разположение на всеки, който желае да го чуе или публикува.

На днешната ни среща, г- жа Пенчева заяви,че „достатъчно скъпо струват пациентите с диабет на НЗОК и стига са искали, като толкова много пари отиват за тях (60 милиона лева)” – това е цифрата, която тя съобщи.

Г-жа Пенчева си позволи да оклевети специалистите ендокринолози. Тя заяви, че детските ендокринолози искат да изписват инсулин на обикновена рецепта. Това твърдение е шокиращо и обидно, както за мен, така и за доц. Коприварова

На финал на обидната, от страна на НЗОК към пациентската организация среща, г-жа Пенчева заяви за председателят на Нацинална Асоциация на Децата с Диеебет – г-жа Елисавета Котова и другите пациентски организации,  че „ТОВА СА ХОРА, КОИТО ИСКАТ  КОМФОРТ ЗА ПАЦИЕНТА , А НЕ ДА ИМА ЛЕКАРСТВА ЗА ТЯХ, ТАКА КАКТО СЕ БОРИ ТЕОДОРА ЗАХАРИЕВА

Ако г-жа Пенчева излезе от същността си на фармацевт и за момент бъде родител, ако е преживяла и 1/10 от  нашите безсънни нощи и дните на нашите деца, тогава бих не би мислила, че е комфорт е това – да искаш най- доброто за децата си.

След всичко изложено от днешната среща между НЗОК и Национална Асоциация на Децата с Диабет – аз като Председател на НАДД – в началото на следващата седмица завеждам дело в Административният съд срещу НЗОК,  във връзка с така изготвените критерии. Отправям покана към всички заинтересовани, за подкрепа и подписване на подписката, която е качена на сайта на НАДД.

Уважаеми родители, аз ще се боря до край, но мисля ,че вие също бихте помогнали с вашия глас  за по-доброто на нашите деца.

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!

9 коментара

 • Аман от тъпи чиновничета, които се гаврят с децата ни. Щом има пари за СРС-та ще има и за децата ни.

 • Ели,с теб съм.Смятам че това за което се бориш не „комфорт“а най-доброто за нашите деца,които утре ще излязат от детската възраст и трябва да бъдат пълноценни граждани.Това може да стане само ако им осигурим най-доброто лечение – аналогов инсулин.

 • Ели, всички те подкрепяме! Аналоговият инсулин не е КОМФОРТ за децата ни , а НЕОБХОДОСТ, ако държавата иска да има след това младежи без допълнителни заболявания, за които също ще плаща.

 • ЗДРАВЕЙ ЕЛИ,ПОДКРЕПЯМЕ ТЕ.ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ ИМА А ЗА ЗДРАВЕТО НЕ НЕКА ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА ДА ПОМИСЛЯТ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ.А НЕ КАКТО ОБИКНОВЕННО ПАРВО Я ВЪРШАТ ПОСЛЕ МИСЛЯТ,НЕКА БОГ ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НИ.

 • Ели, за Вас съм слушала само хубави неща.Вие сте опората на нашите деца и внуци.Нека Ви има.Борете се.Ние сме с Вас.Дано да успеем да преборим тези „дребни чиновнически душици“.Не им пожелавам да им се случи и на тях, тогава обаче биха разбрали нашата болка.Ние се превърнахме в държава на СРС-тата, а не ни интересува здравето на народа. Защо все за здравето няма пари.Нацията е болна, но защо са болни и тези малки наши слънчица.

 • Не само инсулин но и инсулинови помпи и консумативите за тях тябва да осигурят като задължителен минимум.След като това е факт в Румъния и дори в Македония,защо тук не е?Защо за това няма пари , защо ЗК върна в бюджета 600 000 000 лв.?Кои некомпетентник направи бюджета така и защо не носи наказателна отговорнос за делата си.Да отделим милиони за военна мисия зад граница е държавна политика ,е г-н президент ,премиер,уважаеми дами и господа народни представители да не полагате грижи отговарящи на европейските стандарти също ли е държавна политика???

 • Ели, благодаря ти за потрошените нерви и време в борбата с българската администрация за отвоюване на по-добри условия за лечение на децата ни. С теб сме. Само публикувай какво трябва да направим (освен подписката).
  Поздрав най-сърдечен,
  Лора Начева

 • Ако България СЕГА не намери пари за ЕФЕКТИВНО лечение, обучение и самоконтрол… само след няколко години ще трябва да осигури ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА за лечение на настъпилите диабетни увреждания и инвалидизации… Кой, как и откъде ще осигури тези средства..? Днешният подход на НЗОК, МФ, НС и МЗ говори за политическо късогледство и плиткоумие !!!

 • I az podkrepyam tova,tezi deza nebiva dirjavata da gi lisava ot tezi vizmojnosti za olesnenieto za tazi zaharna bolest.tova sa deza bidesteto za po razli4na dirjava ot segashnata s korompirano pravitelstvo.pone nadejdata da ya ima….

Leave a Reply